Jäseneksi

Yhdistys

Satamajäänsärkijä S/S Turso Yhdistys ry on Helsingissä 19. toukokuuta 2004 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää merenkulkuperinteiden vaalimista sekä toimia vanhojen alusten kunnostamisen ja säilyttämisen puolesta. Yhdistyksen perustajat olivat ministeri Aatos Erkko, Kvaerner Masa-Yards Oy, Suomen Höyrypursiseura ry ja Suomen Laivahistoriallinen Yhdistys ry.

Yhdistys hankki elokuussa vuonna 2004 sotakorvauksena luovutetun satamajäänsärkijä s/s Turso aluksen. Alus valmistui sodan aikana tammikuussa 1944 Wärtsilän Hietalahden telakalla, Helsingissä ja luovutettiin sotakorvauksena Neuvostoliittoon helmikuussa 1945.

Yhdistys on kunnostanut ja entisöinyt alusta noin 10 vuoden ajan. Vanhan perinnelaivan ylläpito vaatii kuitenkin jatkuvaa huoltamista, jotta se voidaan pitää liikkuvana perinnelaivana. Turso toimii Suomen Höyrypursiseura ry:n lippulaivana. Yhdistys vastaa Turson ylläpidosta ja hallinnoinnista. Toimintansa rahoittamiseksi yhdistys on perustanut yleishyödyllisen yhtiön, Perinnelaiva Turso Oy:n, joka vastaa aluksella tehtävien jäsenristeilyjen toteutuksesta. Aluksen miehistö koostuu vapaaehtoisista harrastajista.

Liity mukaan yhdistyksen toimintaan!

Yhdistykseen otetaan kannatusjäseniksi henkilö- ja yhteisöjäseniä. Henkilöjäsenten liittymismaksu on 20 € ja vuosimaksu 30 €, yhteisöjen liittymismaksu on 500 € ja vuosimaksu 250 €.