Jäsenristeily Tallinnaan 23.-25.8.2019

Perjantaiaamuna klo 10 lähdimme jäsenristeilylle Hietalahdesta kohti Tallinnaa. Todella rankka vesisade oli Helsingissä juuri ennen lähtöä, jopa kadut lainehtivat vettä. Onneksi sade laantui juuri ennen lähtöä. Tuuli oli kuitenkin navakkaa ja se paheni lähes koko matkan ajan. Tuuli oli ennustuksia selvästi kovempaa. Lisäksi hieman ennen Tallinnaan saapumista satoi myös runsaasti. Kova merenkäynti menomatkalla oli tietysti miehistölle ja erityisesti lämmittäjille haasteellista, mutta kyllä keli hankaloitti kaikkien mukana olleiden tunnelmaa. Kokeneen miehistön ansiosta kaikki kuitenkin sujui hyvin ja turvallisesti.

Saavuimme Lentosataman laituriin ( Viron merimuseo ) noin klo 18:00. Merimuseon Teele Saar, joka hoiti kaikki käytännön järjestelyt Tallinnassa, oli vastaanottamassa meitä. Meille oli varattu merimuseon sauna ja pesutilat laiturialueella. Museo myös tarjosi Tursolle miehistöineen kaikki muutkin tarvittavat satamapalvelut.

Lauantaina klo 13 meille oli järjestetty museon esittely. Kävimme tutustumassa s/s Suur Tõll alukseen ( ent. Jäänmurtaja Wäinämöinen ) ja myös museon päänäyttelyyn. Esittelijöinä Teele Saar ja Eero Rang. Merimuseon henkilöstöä kävi myös klo 15 tutustumassa Tursoon. Illan päätteeksi miehistö kokoontui yhteiseen illalliseen ravintolaan, joka oli kävelymatkan päässä aluksesta.

Sunnuntaina lähdimme paluumatkalle noin klo 10, jolloin Helsingistä aamulautoilla tulleet ehtivät mukaan. Keli oli aivan toinen kun meno matkalla, aurinko paistoi ja meri oli varsin tyyni. Hietalahteen saavuimme klo 17:00. Tulli kävi tarkastamassa aluksen ja paperit ja samalla tutustui alukseen satamassa.

Miehistössä oli meno ja tulomatkalla eri tehtävissä perusmiehistön lisäksi myös ”nuorempia” harrastajia harjoittelemassa mm. lämmittäjinä. Koko miehistö; Anttila Seppo, Härö Esko, Härö Eemeli, Jokinen Niko, Korpivaara Petri, Laatu-Härö Taru, Mägi Avo, Nordeman Kjell, Partanen Jari, Pulkkinen Matti, Puro Jaakko, Reunanen Ari, Sipola Poku, Snellman Pekka, Viikilä Reijo, Wyss Alexander, Väisänen Otto.

Teksti ja kuvat Pekka Snellman